2009. december 8., kedd

Óda a kistéglához

A Kistégla egyszerűen csodálatos építőanyaga Ausztráliának!
Kis túlzással azt is mondhatjuk hogy a Kistégla Ausztrália alapja. Az is lehet hogyha leásnánk jó mélyre a kőzetlemezek helyett Kistéglát találnánk!

Félreértés ne essék, nagyon szépnek találom a Kistéglát, kifejezetten barátságos és megnyugtató.
De nem hagyhatom szó nélkül azt a rendkívüli szerepet ameylet ez az első ránézésre közönséges építőelem kapott.

A családi házak Kistéglából készülnek. A Kistégla olyan szép és olyan sok színben kapható hogy a házak bevakolása teljesen szükségtelenné válik. A Kistégla tehát dekoratív is. Azonban a kerítés is Kistéglából készül. Továbbá a társasházak is. Eme nemes anyag az alapja a pályaudvaroknak, a vasuti alagutaknak, a vasúti felüljáróknak, a maga, több mint 10 emeletes lakóházaknak és szinte biztos vagyok hogy még a felhőkarcolók is valahol a sok üveg és csilli-villi alatt Kistéglából állnak.

De hát minek is más építőanyag amikor van egy nagyszerű: a Kistégla

2 megjegyzés:

  1. De sajnos vannak csalók is. Vannak, akik a Kistéglák fényében akarnak tündökölni, de közben - aljas módon - betonból épített monstrumok. A 10 emeletes házak is bizonyosan ilyen szemfényvesztők.

    Hisz minden Kistégla tudja, hogy 4-5 emeletnél magasabb ház nem épülhet belőle, mert az alsó téglák hátára akkora súly nehezedne, hogy azért már tiltakozna a Kistégla szakszervezet.

    Az ennél nagyobb házak gonosz rabszolgatartóként Kistéglákat láncolnak maguk köré, hogy az Ő nemes orcájuk takarja el rút beton testüket.

    VálaszTörlés