2009. december 11., péntek

Nációk

Ha már volt szó a kínaiak hajáról akkor csak annyit még hogy ugye rengeteg arab és indiai is van. Elég sokan hordják a tradícionális ruhákat és érdekesek a fokotazok, hogy ki mennyire tradicionális.

Például rengeteg olyan arabot látni akin hosszú ruha van, alatta nadrág és a fején kendő van. De olyan is rengeteg van, hogy európai ruhákban vannak, bár hosszú nadrág és hosszú újjú (de passzos és nem bő) és a kendő a fejükön van. Amúgy szerintem jól festenek, nekem tetszenek. És nem kell sokat bajlódniuk a frizurával. :-)

Eddig egyetlen nőt láttam akinek csak a szeme látszott ki.

Viszont láttam nagyon aranyos kombinációját a tradíciónak és a modernnek. Anyuka babakocsival, gyerekkel cuccokkal és telefonálna, de tele a keze. Egy európai  nő itt meg lenne lőve, de ő csak becsúsztetta a telefont a füle és a fejkendő közé, így a kezére nem volt szüksége és tudott telefonálni :-) Melleseleg a napszemüveg elmaradhatatlan, a kendő tetején csücsült :-)

Szóval munka közben mikor nincs vásárló kész szociológiai megfigyeléseket végezhet az ember. Elég csak 10 percig álldogálni és nézelődni egy bevásárlóközpontban, mert hát folyton történik valami :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése