2009. december 10., csütörtök

Karácsony

Hát őszintén meg kell hogy mondjam egyáltalán nincs karácsonyi hangulatom, pedig a körülményekhez képest minden adott.

Minden valamit is magára adó bolt legalább 3 télapóval fel van szerelve, bevásárlóközpontokban méterenként karácsonyfák sorakoznak. Meghitt karácsonyi dalok szólnak és persze  a fehér karácsonyról énekelnek...

A családiházakba is bemásznak a télapók, ajándékokat kérő levelek vannak az ablakokba ragasztva szép cirkalmas gyermekbetűkkel :-)

Én magam is karácsonyi dalokat dúdolok, de leginkább csak azért mert annyit hallgatom őket. 

A boltokban mézeskalácsházikókat árulnak. Ez amolyan helyi szokás errefele. Mindenki vesz Gingerbread house-t. A minap is ballagok hazafele kezemben egy fagyival és elhaladtam egy hölgy mellett. Szóba elegyedett velem, ez is amolyan helyi szokás. Elmondta hogy most jött xy boltból és 75 dollárért látott mézeskalácsházikót. Ez azért sok érte, menjek ebbe és ebbe a boltba ott nagyon szépek vannak normális áron. Mondtam hogy köszi a tippet, már rohanok is :-) (Mellesleg szokás szerint megkérdezte hogy Amerikából jöttem-e, de erről majd máskor.)

A póstaládába is érkeznek egyre a meghívók utca-karácsonyi partira, christmas carols-ra a parkba és még sok-sok eseményre. Egyébként lenyűgöző a dolog.

A Queen Victoria Buildingben (ez a city szívében van) három emelet magas a karácsonyfa és üveg a törzse. Csodaszép egyébként.

Szóval érdekes ez a nem-karácsonyi hangulat.

Nem is tudom, talán a meleg zavar meg, vagy csak hogy nem szokványos a hangulat?!

Mindenesetre a dolog nagyon kellemes oldala, hogy egyáltalán nem érzek semmilyen nyomást, hogy te jó ég ajándékokat kellene vásárolni, mi legyen a menü, van-e elég szaloncukor... :-)

Lehet aztán 23.-én megkondul a harang :-)

Majd meglátjuk!

Addig is azon gondolkodom hogy melyik beach-en töltsük a szent estét :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése