2010. április 25., vasárnap

A rendőrsztori

Petivel hazafele tartottunk tegnap amikor random alkohol tesztbe futottunk! Rendesen magyar szokás szerint picit meg is ilyedtünk, holott egy csepp alkoholt sem fogyasztottunk. Mellékesen Ausztráliában egy sör (az itt 0.33 l ) elfogyasztása után még lehet vezetni.


Na, tehát szépen betereltek minket is az elkülönített sávba, ahol az első rendőr szépen feljegyezte a rendszámunkat, majd szólt hogy készítsük elő a jogosítványt. Erre már feljebb hágott az izgalom foka, mert ugyan van jogsink, és érvényes is csakhogy magyar, és igazából nem tudtuk, hogy ez most gond-e vagy sem.


De mielőtt ezen nagyon elgondolkodhattunk volna, már oda is ért hozzánk a rendőrhölgy (egyébként csinos, kisportolt) és a legkedvesebben üdvözölt minket és megkérte Petit, hogy hangosan számoljon el tízig, miközben a mérőeszközt a szája elé tartja.

Peti kisfiús izgalmában lelkesen elkezdett fújni! Erre szól a hölgy, hogy hangosan kéne számolni, na, erre Peti még erősebben fúj, a rendőrhölgy pedig gyöngyöző kacajban tör ki, majd viccelődni kezdett, hogy ez a munka mennyire szórakoztató és hogy köszöni ez az élményt! Erre már mi is nevettünk. Mellékesen a ketyere a fújásra is remekül működött, rápillantott a jogsira is, mondta hogy köszöni szépet és további kellemes napot kívánt, meg viccelődött még egy sort, de semmi bántó, kifejezetten kedvesen. Még a visszapillantóból is láttuk, hogy nevet, és még mi is kacarásztunk egy jó darabig!

Hát igen, ez Ausztrália!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése