2010. március 10., szerda

Hamm-hamm

Szóval, valahol ott hagytuk el a fonalat, hogy a Peti megfőzte élete első és rendkívül finomra sikeredett gulyáslevesét és készült megfőzni az első csirkepaprikást is. Megnyugtatásul közlöm, hogy nem azért nem jelentkeztünk eddig, mert kórházban ápoltak minket az étel elfogyasztása után, sőt épp ellenkezőleg nagyon-nagyon jól sikerült, ez az étel is megkapta a remekmű címet. Petiben egy szakács veszett el!

Úgy éreztem nekem is kell végre főznöm valamit, nehogy kiszoruljak a konyhából :-) Úgyhogy sütivel tettem ki magamért. Hát az kevésbé volt jó mint a csirkepaprikás, de szépen megbarátkozom a helyi összetevőkkel is.


Kedves holland lakótársaink már csak nevetve kérdezik amikor főzni készülünk, hogy "és tejföl is kell bele?" Merthogy eddig bármit főztünk abban pirospaprika és tejföl volt.


Úgyhogy mielőtt azt hihették volna hogy más összetevőt nem ismerünk, pizzát készítettünk! Négy szép ovális, nem hagyományos pizza lett belőle. Kettőt elfogyasztottunk, kettőt saját kifinomult és egyéni technikánkkal lefagyasztottunk. Ez azért volt művészet mert eleve a pizza tészta nem egy könnyen kezelhető dolog, meg azért is mert kevés a hely a fagyasztóban. De megoldottuk :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése