2010. március 14., vasárnap

Hétvége

Ezt a hétvégét a közösségi életnek szenteltük! :-)


Szombaton a hollandokkal barbiztunk. Most kisebb hidegfront van itt Sydney-ben csak 20-23 fok van és időnként esik, de a szombat délelőtt nagyon jónak ígérkezett. Közösen elmentünk bevásárolni, aztán visszajöttünk a házba és míg a hollandok krumplisalátát készítettek addig mi elmentünk feltöltetni a gázpalackot a grillsütőhöz. Már ez önmagában komoly feladat volt, mert mindenhol csak nagyobb palack volt, de aztán egy kedves öreg -motoros megszán bennünket és elárulta hol tudjuk feltöltetni.

Meg is találtuk, rá is bólintottak, de a benzinkutas fiú elég "lazában nyomta" simán magára hagyta a palackot hadd töltődjön. Aztán egyszercsak elkezdett füstölni vagy mi (gondolom tele lett) na Peti rohant mit kell elzárni én meg a másik irányba (de hova lehet elbújni egy benzinkúton) De azért jött a benzinkutas fiú is, elzárta és mondta, hogy nem kell aggódni, szabad téren nem robban. Én azért egy darabig még igen kerek szemekkel néztem.

Na aztán útnak is indultunk négyesben a tengerpartra, hogy akkor most "barbizunk" végre, 4 órára már nagyon éhesek voltunk.

Mire azonban oda értünk rendesen feketedett az ég alja az óceán felett és keresztbe egy szép nagy szivárvány magasodott az óceán felett, vagyis ott tart az eső és pont felénk jön. Álltunk egyik lábunkról a másikra, hogy most mi legyen, közben már szemerkélni is kezdett. De azt mondtuk, nem most már lesz ami lesz, itt maradunk és igenis megsütjük azt a húst!!!!

Nagy elszánásunkat gyors rohanás követte a fedezékbe, merthogy elszánásunkhoz az időnek is volt egy két szava és elkezdett zuhogni az eső, szépen vízszintesen...

Hol erről fújta a szél az esőt hol arról, minket szerencsére nem ért. Aztán egy óra kitartó zuhogás után feladta és jobb belátásra tért.

Közben az étel elkészült, mi jól belaktunk és aztán csak néztük a szörfösöket hogy esnek el a vízben. Épp tele volt ugyanis a part szörfösökkel, ez a viharos-szeles idő pont kedvezett nekik.

Vasárnap pedig barátokhoz voltunk hivatalosak vacsorára Maroubra-ba! Az étel fenséges volt, nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, jót beszélgettünk. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése