2010. március 14., vasárnap

Magyar találkozó

Megrendezésre került az éves Sydney-magyartalálkozó. Mi is elmentünk erre a neves eseményre.


A buli egy hajón került megrendezésre és Kalózok-Sellők volt a téma. Úgyhogy a délelőttöt jelmezkereséssel töltöttük, nem akartunk nagyon beöltözni, de azért valami jelzésértékűt szerettünk volna! Találtunk egészen gyönyörű sellőruhákat és csinos kalózfelszerelést, de hát a méretezés valahogy megállt 110 centis magasságnál, így kiegyeztünk a kalózsapkával és neonosan világító nyaklánccal, ami utóbb nagy sikert aratott.

Na, szóval a hajó Sydney belvárosából a Darling Harbour-ból indult (itten kérték el a cipellőmet is korábban). Most csak kedves ausztrál fiatalok szerettek volna nagyon velünk jönni a hajóra és jelmezt kapni, ígérkeztek is hogy mindenképp megtanulnak jövőre magyarul és akkor jönnek ők is! Hát, sok sikert... :-)


A hajó 3 szintes volt és telis-tele volt, magyarokkal Sydney kellős közepén. A lemezlovas csupa magyar számot játszott, úgyhogy teljes volt a képzavar. Felhőkarcolók, Sydney, nyár van és nem hallani egy angol hangot sem. Fura volt, de jópofa.


Aztán persze lett angol hang mivel a személyzet ausztrál volt ugye, úgyhogy a piarendelés és a többi angol nyelven folyt. Pislogtak csak rendesen, hogy mi ez a zene, meg milyen fura piákat kell most kiszolgálni (volt fütyülős meg miegymás) de tűrtek rendületlen.


Maga az esemény nagyon jól sikerült, jó volt a hangulat a hajó tetejéről meg gyönyörű volt a kilátás ahogy végighajóztunk a kikötőn, fel a Parramatta folyón és vissza.

És az operaház teraszán bulizók lelkesen integettek vissza mikor elhajóztunk mellettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése